Hoe werkt het?

Een Reinvent The Habitat challenge klinkt goed, maar hoe werkt het eigenlijk?
Dat leggen we hieronder zo goed mogelijk aan je uit.

Reinvent The Habitat gaat voor nieuwe manieren van wonen.
Voor een omslag in de traditionele manier van denken over woningen en woningbouw.
Namelijk huizen produceren voor de helft van de huidige kosten. Waarbij 100% woongeluk het uitgangspunt vormt.
Dat is onze missie.
Wij dagen jou uit om met een revolutionair woonidee te komen.
Ga twee dagen in een hangmat liggen of sluit jezelf een week op je zolderkamer op.
Om tot het beste woonplan van Nederland te komen.
Wij zijn op zoek naar buitenbeentjes, grensverleggende ontwerpen, ‘buiten de gebaande paden denkers’,
eigenwijze ingenieurs en authentieke creaties. Iedereen kan meedoen!
Join Reinvent The Habitat en laat de vastgoedwereld op zijn grondvesten schudden!

Stap 1: inschrijven challenge

Schrijf je uiterlijk 31 januari 2018 in via de “Join Now” button. Verstuur je inzending en ontvang per e-mail de link naar jouw persoonlijke pagina. Hier beschrijf je hoe jouw idee invulling geeft aan de 9 factoren die bepalend zijn voor woongeluk. Hierna kun je samen met andere deelnemers, via de deelnemerspagina, je woonidee nog verrijken. Heb je hulp nodig, laat het ons weten op hello@thorb.world

Stap 2: selectieronde en verdiepingsfase

It’s judging time! Van alle inzendingen kiest onze jury 20 deelnemers die doorgaan naar de volgende ronde. Hierbij is het van belang dat inzendingen op innoverende wijze bijdragen áán of de meeste potentie hebben vóór het optimaliseren van woongeluk. De 20 gelukkigen zullen samen met ons gaan kijken wat er nodig is om tot een testwoning te komen.

Stap 3: bouw en test pilotwoningen

Nu wordt het echt serieus. Van de laatste 20 inzendingen selecteren wij de drie meest kansrijke (totaal) concepten die daadwerkelijk gebouwd gaan worden! Zit jij bij de laatste drie? Dan krijg je als beloning een bouwkavel op The Green Village in Delft tot je beschikking waar je jouw idee tot stand kunt brengen! De woning zal drie maanden real life bewoond en getest worden.

Stap 4: verbeteren en opschalen

Nadat de drie meest kansrijke woningen uitvoerig zijn getest, gaan we samen aan de slag met het vaststellen van mogelijke verbeterpunten. Vervolgens bepalen we welke woning(en) schreeuwen om te worden opgeschaald. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de investeerders achter Thorb staan te springen om deze toekomstbestendige woningen af te nemen!

Wat is woongeluk?

Het maximaliseren van het woongeluk en het minimaliseren van de woonkosten. Dat klinkt allemaal wel leuk, maar wat is woongeluk nu precies? Samen met marktonderzoeksbureau Motivaction heeft Thorb intensief onderzoek gedaan naar woongeluk. Daaruit kwamen kwamen 9 geluksfactoren naar voren die samen zorgen voor woongeluk….
Read more

Over ons

Wij zijn Thorb – ‘the house of revolutionary building’ – en Reinvent The Habitat is een initiatief van Thorb. Thorb is een jonge startup die conservatieve gedachten wil laten varen en alle oude ideeën over wonen wil torpederen om plaats te maken voor nieuwe innoverende inzichten om huizen te bouwen. Thorb is in 2016 ontstaan en krijgt support van investeerders BAM Wonen, Eigen haard en AM.
Read more

Samen naar 100% woongeluk

Reinvent The Habitat moedigt jou aan om de kennis van andere deelnemers en partijen in te zetten om tot het meest onderscheidende concept te komen. Ga bijvoorbeeld bij de plaatselijke architect een kop koffie drinken. Of ga eens in gesprek met een programmeur. Ideeën kunnen uit de raarste hoeken komen! De input van anderen kan zeer waardevol zijn om tot jouw eureka-moment te komen. De deelnemers die zich hebben ingeschreven, vind je onder ‘deelnemers’. Hier heb je ook de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen zodat je bijvoorbeeld met elkaar tot één totaalconcept kunt komen!

Dus heb je een goed idee? Laat het ons weten. Join the challenge.
Read more