Privacy and comfort. The five-story building without Elevator

The main concept of this project is to create a comfortable and safe low-rise habitation in conditions of dense development. The idea was implemented by a careful elaboration of residents’ site improvement that brings them their own botanical garden and exploited roof with an artificial pond. The building consists of two separate volumes connected with a wide front staircase. There are a hall and children’s zone on each floor. A twenty-one-car parking is located at house territory. The façade of the house is kinetic, its’ elements perform as shading devices, letting the owners adjust the amount of sunlight intensity by rotation around its axis.

The project buildingsblocks

  • Location: Incomplete
  • Social interactions: Partially
  • Safety & Security: Incomplete
  • living Comfort: Incomplete
  • Green & Outdoors: Partially
  • Finance: Incomplete
  • Privacy: Incomplete
  • Space & Plan: Partially
  • Tech & Design: Incomplete
  • User defined: Partially

Contact information

  • Teamname
  • E-mail address: el.vagina97@yandex.ru

Join us!

You finally get the chance to turn the building world upside down. Share your idea(s) about houses and housing with us!

Join now!

De challenge is on!

  • Reinvent The Habitat
  • Turn the building world upside down
  • Realise, build and scale your idea