Modulair droomhuis on demand – Zelf samenstellen via online platform

Laat de toekomstige bewoners hun huis zelf samenstellen via een online platform – persoonlijk woongeluk definiëren wordt een bereikbare droom door huizen gebouwd van modulaire componenten.

DEFINITIE VAN WOONGELUK
De definitie van woongeluk is voor iedere individu verschillend. Niets verteld zoveel over een persoon als het huis waarin hij woont. Ons levensgeluk is voor een groot deel afhankelijk van de behoefte aan een fijne leefomgeving.

HET ENIGE DAT HETZELFDE BLIJFT IS DAT WE VERANDEREN
De wensen aan die fijne leefomgeving zijn afhankelijk van diverse factoren als onze persoonlijkheden, levensfases, gezinssituaties en budgetmogelijkheden. In ons leven zullen deze woonwensen voortdurend veranderen.

MODULAIR BOUWSYSTEEM VIA ONLINE PLATFORM
Om onze variabele woonwensen samen te laten smelten met een duurzame, efficiente manier van bouwen is een modulair bouwproces op basis van enkele vastgestelde prefab componenten de oplossing. Omdat de basiscomponenten op grote schaal geproduceerd kunnen worden en uniform op elkaar aansluiten is deze manier van bouwen een investering in de toekomst – en zeker als het project opgeschaald kan worden een enorme innovatieve besparing in kosten.Iedereen, zelfs een toekomstige bewoner met een kleiner budget, krijgt de mogelijkheid om via een online platform zijn eigen huis samen te stellen binnen de mogelijkheden van de basis componenten.

Daarbij is er de mogelijkheid om de woning in de (nabije) toekomst uit te breiden in hoogte of breedte. Het modulaire systeem bied kansen om de prefab componenten op diverse manieren op te bouwen tot één geheel waardoor iedere woning zijn eigen unieke uitstraling kan krijgen.

DIGITAAL ONTWERPEN EN REALISEREN
Via het online platform (gerelateerd aan ‘The Sims’) krijgt de potentiële koper inzicht in alle mogelijkheden. Zo zijn er diverse stukken bouwgrond te verkennen, wisselend van enkele vierkante meters tot grotere stukken grond. Aangrenzende, reeds verkochte percelen zouden via dit online platform informatie kunnen bevatten over de (toekomstige) bewoners. Zodat oriënterende kopers inzichtkrijgen over de buurt en eventueel toekomstige buren.Via een eenvoudig online bouwproces met de prefab basiselementen berekend het online platform direct de kosten van het gewenste object. De consument heeft de mogelijkheid om elementen weg te laten vallen of toe te voegen om het kostenplaatje richting zijn of haar budget te brengen.Overigens is het ook mogelijk om tijdens de start van verkoopfase 1, voor dit modulaire bouwproces een wedstrijdelement te ontwikkelen. Waarbij potentiële bewoners uitgedaagd worden om binnen de modulaire componenten het mooiste ontwerp neer te zetten. Het online platform kan alle mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart brengen en figureren als het architectenkantoor van de toekomst.

UITBREIDINGEN
Om dit concept te realiseren zou het aantal prefab basiselementen in het begin nog beperkt gehouden kunnen worden, om deze op een later moment uit te breiden. Deze uitbreidingen zijn ook mogelijk in diverse materiaalkeuzes en afwerkingen.Bijgevoegde schetsen zijn slechts ter impressie Zo zou er met de prefab elementen zowel hoogbouw als laagbouw gerealiseerd kunnen worden. Voor definitieve uitvoering kan er met een architect worden gezocht naar de juiste modulaire basiselementen.

De bouwstenen van het project

 • Locatie: Helemaal
 • Sociale contacten: Helemaal
 • Veiligheid: Helemaal
 • Wooncomfort: Helemaal
 • Buitenruimte & Natuur: Helemaal
 • Financiën: Niet
 • Privacy: Helemaal
 • Ruimte & Indeling: Helemaal
 • Techniek & Design: Helemaal
 • Gebruikers gedefinieerd: Helemaal

Contact informatie

 • Teamnaam: Contactgegevens verborgen
 • Email adres: Contactgegevens verborgen

Join us!

You finally get the chance to turn the building world upside down. Share your idea(s) about houses and housing with us!

Join now!

De challenge is on!

 • Reinvent The Habitat
 • Turn the building world upside down
 • Realise, build and scale your idea