Mensen blijven tegenwoordig zelden meer hun hele leven in hetzelfde huis wonen. De woningen van tegenwoordig zijn hier nog niet helemaal op aangepast. Maar bouw maar eens een woning die de perfecte levensduur heeft en ook nog eens betaalbaar is? Een bungalow voor een ouder echtpaar heeft andere wooneisen dan een starterswoning voor een jong gezin. Het is dus noodzakelijk om de levensduur van woningen eens stevig onder de loep te nemen. Hoe gaan we dat doen? Met waar Reinvent The Habitat voor staat: woningen bouwen waar bewoners voor de helft van de prijs in elke fase van hun leven kunnen wonen zonder in te leveren op het woongeluk.

Het is maar een fase….

Mensen worden steeds ouder in Nederland. De gemiddelde levensverwachting lag ruim een eeuw geleden nog rond de 45. In de toekomst gaat de gemiddelde leeftijd richting de 90. En waar vroeger mensen vaak op dezelfde plek bleven wonen, verhuizen mensen vaker dan ooit. Een Nederlander verhuist gemiddeld 7 keer in zijn leven. Een reden om van plek te ruilen is omdat een woning niet meer voldoet aan de wensen van de bewoners. Het past simpelweg niet meer bij de levensfase van de bewoners. Maar waarom bouwen we dan peperdure huizen waarvan je van tevoren weet dat mensen er toch niet hun hele leven blijven wonen? Kan dat niet gewoon goedkoper en makkelijker? Aan jou de uitdaging om een antwoord te geven op dit vraagstuk…..

Reinvent The Habibat: pop-up the volume

Een grensverleggend concept is bijvoorbeeld de pop-up woning. Tijdelijke onderkomens die betaalbaarheid en persoonlijke behoeften verenigen. Bijvoorbeeld de ‘passiefwoning’ van het Franse ontwerpbureau Multiple Studio. Een supergeïsoleerde woning die maar 38.000 euro kost. Hiervoor krijgt de bewoner onder meer 130 vierkante meter aan oppervlakte. Een bewijs dat bouwen dus niet duur hoeft te zijn! En wat te denken van een zeecontainer van het Canadese bedrijf Honomobo die is omgebouwd tot een volwaardige woning. Betaalbaar? Jazeker! Voor 40.000 euro kun je naar eigen wens een woning bouwen, aangepast op de levensfase. Een studio van 15 vierkante meter of een grotere tweepersoonswoning zijn in een handomdraai ontwikkeld met dit revolutionaire woonconcept. Dergelijke innovatie woningen hebben natuurlijk ook invloed op de levensduur van de woning. Maar check de prijs die het kost om zo’n woning te maken!

Jouw concept als het ultieme recept

Wist je trouwens al dat we al een mooie locatie tot onze beschikking hebben waarop we kunnen bouwen? Op het terrein van The Green Village in Delft kan je droom keiharde werkelijkheid worden. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over het Intellectueel Eigendom (IP) van je idee. Het idee blijft van jou totdat jij anders beslist! Meer weten? In dit blog staat alles wat je moet weten over het IP.

Join the challenge: nieuwe manier van denken

Reinvent The Habitat wil een bouwrevolutie ontketenen. We zijn daarom op zoek naar ruimdenkende creatievelingen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Degene die een baanbrekend idee heeft over bouwen in de toekomst. Inmiddels zijn veel mensen ervan doordrongen dat de woningen van de toekomst betaalbaar moeten blijven. Dus denk jij het ei van Columbus in je handen te hebben? Dan horen wij natuurlijk héél graag van jou! Join the challenge!