Meer dan ooit is er behoefte aan betaalbare woningen. De bouwwereld heeft een innovatie-injectie nodig. En wel nu! De meeste huizen zijn van baksteen en beton gemaakt. Vreemd, want baksteen en beton dragen voor een groot deel bij aan de hoge woningprijzen. Zeg nou zelf, dat moet toch anders kunnen? Het is niet zo dat er op het gebied van materialen helemaal niets verandert in de wereld. Er worden regelmatig nieuwe en materialen of verbeteringen van materialen geïntroduceerd.

Nieuwe veelbelovende (bouw)materialen

Er zijn al een aantal veelbelovende materialen die de toekomst kunnen gaan veranderen. Bijvoorbeeld de Fungal Foam van Ecovative. Dit materiaal is gemaakt van landbouwafval (stelen van planten, rijst en tarwekaf) en paddenstoelenwortels (mycelium). Groot voordeel is dat het lekker goedkoop en milieuvriendelijk is.

De woningprijzen blijven stijgen

De bouwwereld ontwikkelde zich de afgelopen decennia nauwelijks in het gebruik van nieuwe bouwmaterialen met als uitgangspunt de betaalbaarheid van de woningen. Het bouwen van woningen, en daarmee wonen, wordt daardoor steeds duurder. Daar gaan wij wat aan doen met onze Reinvent The Habitat challenge!

Alles voor de helft

Door gebruik te maken van innovatieve en betaalbare materialen willen we woningen bouwen waar bewoners voor de helft van de prijs kunnen wonen zonder in te leveren op het woongeluk. Heb jij de innovatie-injectie die we nodig hebben? Join the challenge!

A new way of life

Reinvent The Habitat gaat voor nieuwe manieren van wonen. Voor een omslag in de traditionele manier van denken over woningen en woningbouw. Dat is onze missie. Wij dagen jou uit om buiten de gebaande paden te denken en een revolutionair idee met ons te delen. Verras ons met een innovatief en betaalbaar bouwmateriaal, we horen graag van jou!

What’s yours stays yours! Hoe zit het met het Intellectueel Eigendom (IP)?

Je ingestuurde idee (IP) blijft overigens van jou totdat jij anders beslist! We willen namelijk geen ideeën pikken, maar je de kans en het platform bieden om bij te dragen aan een nieuwe bouwwereld en betaalbaar wonen! Wil je meer weten over het IP tijdens de verschillende fases van de challenge? Je leest het hier.

Ben jij de visionair die de oplossing voor betaalbare bouwmaterialen heeft?

Aan de visionairs onder ons de taak om tot een revolutionair woonconcept of deelconcept te komen. Heb je achter de tekentafel gezeten en een innovatief bouwmateriaal uitgevonden?  Of heb je toffe ideeën over bouwmaterialen waarmee betaalbare woningen gebouwd kunnen worden? Wij dagen je uit om tegen zo laag mogelijke kosten het woongeluk van bewoners te maximaliseren! Nieuwsgierig? Lees meer over onze Reinvent The Habitat challenge, laat je creatieve brein de vrije loop en join the challenge!