Natuurlijk snappen we dat je misschien wat terughoudend bent om je unieke idee open en bloot op tafel te leggen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand anders er met jouw idee vandoor gaat. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken! Hiervoor is namelijk het Intellectueel Eigendom (IP) in het leven geroepen. Het IP zorgt ervoor dat niemand (ook wij niet), zonder jouw expliciete toestemming met jouw idee/concept aan de haal kan gaan. Het doel van de challenge is niet om goede ideeën te pikken, maar je de kans en het platform te bieden om bij te dragen aan een nieuwe bouwwereld!

De challenge en het IP per challengefase

Je denkt misschien “leuk dat ik kan bijdragen aan een nieuwe bouwwereld”, maar hoe zit het nu precies met de challenge en het IP? Wij leggen het je graag uit!

Fase 1: inschrijving met volledig behoud van IP

De eerste fase van de challenge bestaat uit het indienen van jouw idee of concept. Deze dien je in met behoud van je IP. Heb je jouw IP nog niet formeel vastgelegd en wil je toch wat op papier hebben? Geen probleem! Je kunt ook een NDA (non-disclosure agreement) laten ondertekenen.

Fase 2: de eerste selectieronde met volledig behoud van IP

Ben je door de eerste selectieronde (van maximaal 20 deelnemers) gekomen? Dan gaan we met je in gesprek over het concept en brengen de nodige zaken nader in kaart. We bespreken dan ook alvast wat je wensen, ideeën, voorkeuren, angsten en risico’s zijn over jouw IP en verdienmodel. In deze fase is het IP nog steeds 100% van jou.

Fase 3: de pilotfase, in gesprek over IP

Van de maximaal 20 resterende inzendingen selecteren wij de drie meest kansrijke concepten die daadwerkelijk gebouwd gaan worden. Behoor je tot een van de potentiële winnaars? Dan  gaan we in gesprek om een samenwerkingsverband te creëren waarin we allemaal het beste tot ons recht komen en het gevoel hebben een eerlijk deel van de potentiële koek te krijgen. In the end zet je pas een handtekening als je het ermee eens bent. Je blijft dus altijd in control over jouw IP. We sluiten op voorhand geen samenwerkingsvormen uit. Natuurlijk gaat alles in overleg met jou.

Fase 4: opschaling en afspraken over IP vastgelegd

Na de pilotfase weten we wat er op juridisch, technisch, sociaal en zakelijk oogpunt nodig is om op te schalen. In deze fase stellen we samen een investeringsvoorstel op. Met dit voorstel gaan we met verschillende investeerders om tafel zitten om te kijken of we de investering voor opschaling rond kunnen krijgen. In het voorstel staat ook omschreven hoe wij (jij en Thorb) met elkaar om wensen te gaan en welke afspraken er zijn met betrekking tot het IP. Het doel is om een bedrijf op te starten dat verantwoordelijk is voor de productie, marketing, sales en doorontwikkeling (R&D) van het concept.

Jij bepaalt over het IP en jouw betrokkenheid

In hoeverre je betrokken wilt zijn bij het project bepaal je helemaal zelf. Wil je operationeel je steentje bijdragen binnen Thorb? Of wil je liever een licentiemodel nastreven waarin je bijvoorbeeld alleen een adviserende rol op je neemt? Er zijn allerlei scenario’s bespreekbaar. Belangrijkste is dat het IP bij jou blijft totdat we daar met elkaar andere afspraken over maken. Heb je toch nog vragen? Bekijk onze FAQ, het challenge-reglement of neem contact met ons op!